August Meeting Taiwanon

Idén 68.alkalommal került megrendezésre az IFMSA egyik legnagyobb éves eseménye, az August Meeting. Ez alkalommal a több mint 100 különböző országból érkező , közel 1200 résztvevőt magába foglaló esemény helyszínéül Taiwan fővárosa, Taipei szolgált.

Az 5 fős magyar delegáció az évközben meghirdetett pályázás útján nyerték el a megtisztelő résztvételt.
Balázs Bianka (MOSZ elnök), a delegáció vezetőjeként már áprilisban megkezdte a szakszerű felkészítést, hogy a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége, mint az IFMSA egyik tagegyesülete, méltóképpen reprezentálja a 4 hazai egyetemet.
Kürthy Nikolett a SZOE, Greff Dorina a DOE , Jámbor Márk és Nagy Boglárka a BOE képviseletében közel 3 hónapos előkészület során sajátította el és vitatta meg a konferencia szervezői által hivatalosan meghatározott legfontosabb dokumentumokat, köztük az új tisztségviselők pályázatait, illetve a különböző policy-ket.

Az esemény hivatalosan augusztus 1-8 között zajlott, ugyanakkor ezt megelőzően Taichungban volt lehetőség résztvenni július 28-augusztus 1 között egy előkonferencián, melyen Jámbor Márk elmondása szerint A China Medical University-n tartott workshopokon globális témákat is feldolgoztak, mint például a Financial Management, Social Accountability, IFMSA Global Health Advocates.
A nyitó konferenciát Dr. Batool Wahdani az IFMSA elnöke, illetve Shih-Chung Chen, WHO vezető elnökének inspiráló beszéde koronázta meg.
A hét során megannyi programon, workshopon , sessionon (regionális , joint session) , plenary-n , NMO megbeszélésen vehettünk részt, melyek mind szakmailag, mind emberileg igencsak prosperálónak bizonyultak.

Az Activities Fair nevű programon a Humsirc büszkén promotálta a 2019.október 3-7 között Gödöllőn megrendezésre kerülő Southern Europe Conference on Sexuality Education-t illetve a World Immunization Week nevű eseményünket.
A Contracts Fair, talán az egyik legizgalmasabb pontja a konferenciának, hiszen az elkövetkezendő tanév exchange partnerei megköthetik a szerződéseiket, ezzel megannyi otthoni hallgatónak lehetőséget teremtve SCORE és SCOPE utazásokra.

A szervező taiwani tagegyesület a szociális, illetve kulináris élmények megvalósítását sem bízta a véletlenre . Mindamellett, hogy személyesen is megtapasztaltuk az évszak, illetve földrajzi adottságokból adódó tájfun és földrengés egyedüli élményét, az OC tagok mindent megtettek annak érdekében, hogy országuk csodás kultúráját, gasztronómiáját a legszínesebb programokkal ismertessék meg velünk.Ugyanakkor a hagyományokhoz híven a klasszikus IFMSA programok is megjelentek,köztük az NFDP (national food and drink party), Culture night.

insert image: