Szexuálprevenció

A SCORA Magyarország (Standing Committee on Reproductive Health including AIDS) csoport reproduktív-egészségneveléssel foglalkozik az IFMSA (International Federation of Medical Students' Associations) magyarországi csapataként.

Országszerte több mint 250 aktív taggal fő tevékenységünk reproduktív-egészségfejlesztő kortársoktató előadások tartása, melyek 12-18 éves fiataloknak szólnak. Előadásaink célja a szexualitással kapcsolatos problémák megelőzése, a helyes szexuális kultúra terjesztése. Tudatos gondolkodásmódot szeretnénk kialakítani, hogy a gyerekek és fiatalok a nemiséget felelősen élhessék meg.

Az előadásokat igyekszünk interaktívvá tenni, a hallgatóságot különféle játékokkal és szemléltető eszközökkel vonjuk be az órákba. Hallgatóink folyamatos továbbképzéseken vesznek részt annak érdekében, hogy előadásaik naprakészek és a legfrissebb tudományos eredményeknek megfelelőek legyenek. Minden előadás az iskolák formai és tartalmi igényeinek megfelelően kerül összeállításra, rugalmasan alkalmazkodva a körülményekhez. Foglalkozásainkon a gyermekek jóléte az elsődleges szempont, így az előadásaink minden iskola számára ingyenesek.

Átfogó reproduktív-egészségfejlesztő előadásaink mellett számos egyetemi, saját és tőlünk független szervezésű rendezvényen jelen vagyunk. Fő rendezvényünk az AIDS világnapja alkalmával megrendezett AIDS-nap, illetve kisebb hangvételű programokat szervezünk Bálint-nap és Nőnap alkalmából is. Ezek a programok elsősorban egyetemistáknak és a felnőtt lakosság számára szólnak.

Saját szervezésű rendezvényeink mellett gyakran vállalunk részt városi egészségnapokon, falunapokon is. A csoport munkájához hozzátartozik, hogy egyes fesztiválokon is jelen legyünk, ahol ugyanúgy mint a rendezvényeinken, laikus oktatást tartunk.

A csoport minden egyetemi szemeszterben számos foglalkozást szervez orvostanhallgatók számára. Népszerű eseményeink között szerepelnek reproduktív-egészségügyi előadóestek és kerekasztal beszélgetések, tematikus filmvetítések, szakmai szemináriumok, oktatástechnikai és kommunikációs tréningek, illetve párkapcsolati tanácsadói workshopok.

A SCORA Magyarország csoport sokrétű, színvonalas munkával járul hozzá a magyar felnőtt- és gyermeklakosság szexuális és reproduktív egészségének fejlesztéséhez. Munkánkat kiváló szakemberekkel karöltve, a Magyar Vöröskereszttel, a magyar védőnői hálózattal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal, illetve a magyar orvostudományi képzéssel foglalkozó egyetemek szakértőivel szorosan együttműködve végezzük. Szerves részt vállalunk a magyar graduális orvosképzés minőségi fejlesztésében, miközben a különféle egészség-fejlesztő rendezvényeken képviseljük kortársoktató szakértőként a helyes szexuális kultúrást.

 

Előadás rendelés, bárminemű kérdés, felajánlás, szponzoráció, illetve jövőbeli együttműködés esetén kérem, bátran keressen fel minket!

              
Üdvözlettel, 
Verpeléti Bence 
Reproduktív-egészségügyi koordinátor
Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége
SCORA Magyarország csoport

+36 30/580 8488

nora@humsirc.hu